Opel Grandland X, primele imagini. Al treile amembru al familiei Opel X se lansează în toamnă

0

Opel a decis să dea publicității astăzi primele imagini cu Grandland X, un SUV compact de la care se așteaptă foarte mult.

Grandland X este un model în care caracterul sportiv se îmbină cu spiritul de aventură: linii dinamice, moderne, un aspect de autovehicul de teren și poziție de ședere ridicată cu vizibilitatea panoramică tipică pentru un SUV.

2017 Opel Grandland X – embargoed until April 19th

Acesta este noul Opel Grandland X – cu o mulțime de tehnologii de top la bord și spațiu generos pentru până la cinci pasageri dornici de aventură, bagajul și echipamentul lor sportiv. Aceste calități fac din modelul Opel un nou concurent în segmentul în plin avânt al autovehiculelor SUV.

Perfect echipat și bine poziționat, noul Grandland X va fi lansat pe piață în toamnă, ca cel de-al treilea membru al familiei Opel X. Se alătură fraților săi Opel Crossland X și Opel Mokka X, ambii având o lungime mai mică cu aproximativ 20 de centimetri. În același timp, Grandland X extinde portofoliul amplu al Opel în segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte, ce include modele de la Astra la Zafira.

Opel Grandland X. Funcții ultramoderne

Portofoliul de funcții ultra-moderne de asistență și confort al modelului Grandland X este de primă clasă: Tempomatul adaptiv cu detectarea pietonilor și Frânarea automată de urgență, Sistemul de detectare a somnolenței șoferului, Sistemul avansat de asistență la parare și Camera video de 360° sunt doar câteva dintre atracțiile acestui autovehicul.

Scaunele ergonomice cu certificare AGR (Campania pentru un spate sănătos),volanul încălzit, scaunele față și spate cu încălzire și hayonul care se deschide prin simularea unei mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate asigură un confort maxim.

În stilul Opel caracteristic, șoferii și pasagerii Grandland X se bucură de o conectivitate de top datorită ultimei generații de sisteme IntelliLink și asistentului personal de service și conectivitate Opel OnStar, ce include acum și servicii noi, cum ar fi rezervarea de camere de hotel și căutarea unui loc de parcare.

Smartphone-urile pot fi încărcate chiar și wireless prin inducție. Opel își menține și de această dată poziția de lider în domeniul tehnologiei de iluminare, dotând modelul Grandland X cu Sistemul de iluminare frontală adaptivă AFL LED. Funcții cum ar fi iluminarea în viraje, asistentul pentru faza lungă și reglarea automată a fasciculului garantează iluminarea optimă a drumului, asigurând plăcerea condusului chiar și pe întuneric.

Plăcerea condusului

Grandland X oferă însă un lucru mai presus de toate: plăcerea condusului în siguranță pe parcursul întregului an și pe orice suprafață. Acest lucru este posibil și datorită sistemului electronic opțional de control al aderenței care, în special cu ajutorul pneurilor M&S (de iarnă), asigură o tracțiune optimă în diverse situații de conducere.

Șoferul poate să aleagă dintre cinci moduri de conducere. Sistemul adaptează apoi distribuția cuplului către roțile din față, permițând patinarea roților dacă este necesar și transmisia automată reglează punctele de schimbare a treptelor de viteză, precum și răspunsul accelerației. Acest lucru asigură o tracțiune optimă și o manevrabilitate stabilă, indiferent dacă Grandland X rulează pe zăpadă, noroi, nisip sau suprafețe umede.

Opel Grandland X. Un SUV cât se poate de elegant

Cu dimensiunile sale de 4.477 de milimetri lungime, 1.844 de milimetri lățime și 1.636 de milimetri înălțime, noul Opel Grandland X este un SUV modern și robust din toate unghiurile siluetei sale sportive.

Părțile laterale reflectă combinația atractivă dintre farmecul robust al unui SUV și liniile elegante. Pasajele atletice, sculptate ale roților și armătura de protecție de pe partea inferioară a caroseriei conferă modelului Grandland X o atractivitate off-road deosebită, iar liniile clare și tăișul rafinat din partea inferioară a portierelor marchează modelul Grandland X ca membru al familiei Opel.

Finisajul opțional în două nuanțe și plafonul negru contrastant adaugă o notă personală suplimentară. Îmbinarea armonioasă cu restul caroseriei este subliniată de montantul C inovator care creează o legătură dinamică cu partea din spate.

Partea din spate a modelului Grandland X arată până în cele mai mici detalii ce înseamnă un design veritabil de SUV: o postură lată, scut de protecție argintiu cu țevi de eșapament integrate în stânga și dreapta, iar deasupra armătura de protecție și luminile spate cu LED-uri subliniază caracterul sportiv, atletic al nou-venitului.

Share.