SKODA KAROQ Primele informații. Cum arată și cu ce vine nou înlocuitorul lui Yeti?

0

Skoda merge mai departe cu Campania sa în domeniul SUV-urilor și lansează KAROQ. Modelul, dezvoltat pe platforma lui VW Tiguan este un SUV compact și vine să înlocuiască deja bătrânul și foarte bine vândutul Yeti.

KAROQ este un SUV compact absolut nou. Modelul oferă spaţiu excepţional la interior şi în portbagaj, noi sisteme de asistenţă, faruri full-LED şi, pentru prima dată la o ŠKODA, un panou de instrumente digital.

Sunt disponibile cinci variante de motor, cu puteri între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP), dintre care patru sunt noi. Dotări precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate şi pedala virtuală pentru deschiderea portbagajului fără a fi necesară atingerea hayonului fac parte dintre ideile inteligente implementate pentru noul SUV compact al mărcii.

Toate modelele mărcii oferă pachete de ansamblu excepţionale. Este valabil şi pentru noul KAROQ. Portbagajului are capacitatea de 521 litri, cu scaunele din spate în poziţie normală. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de încărcare creşte la 1.630 litri.

În combinaţie cu scaunele spate VarioFlex opţionale, spaţiul portbagajului devine variabil şi poate oferi între 479 şi 588 litri. Scaunele pot fi de asemenea scoase complet, SUV-ul devenind astfel un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 litri.

SKODA KAROQ Primele informații. Soluţiile de conectivitate

ŠKODA KAROQ se poziţionează în vârful segmentului să cu soluţiile sale inovatoare de conectivitate. Modulele de infotainment provin din a doua generație a sistemului modular de infotainment al Grupului, oferind funcţii şi interfeţe de ultimă oră, plus ecrane tactile capacitive.

Sistemele de vârf, Columbus şi Amundsen, oferă hotspot WiFi. Pentru sistemul Columbus este disponibil un modul LTE opţional. Conexiunea la internet se bazează pe standardul radio mobil cel mai rapid în prezent, cu care pasagerii pot naviga pe internet şi pot accesa e-mail-ul prin intermediul telefoanelor şi tabletelor lor.

Noile servicii online mobile Skoda Connect sunt compatibile LTE şi sunt împărţite pe două categorii: serviciile Infotainment online sunt utilizate pentru informare şi navigaţie, iar serviciile Care Connect sunt folosite pentru asistenţă în caz de avarii sau urgenţe.

Butonul Emergency Call, care va fi introdus ca standard în Europa începând cu anul 2018, este acum disponibil ca serviciu Care Connect.

SKODA KAROQ Primele informații. Sistemele de asistenţă

KAROQ oferă o gamă complexă de sisteme de asistenţă a şoferului. Noile sisteme pentru confort includ asistentul pentru parcare, Lane Assist şi asistentul pentru blocajele din trafic. Blind Spot Detect, Front Assist cu funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor şi Emergency Assistant au rolul de a spori siguranţa.

ŠKODA KAROQ poate tracta remorci cu masa de până la 2 tone. Noul asistent pentru remorcă ajută la deplasarea cu viteză mică în marşarier şi la manevrele strânse.

Panoul digital de instrumente poate fi programat liber şi este disponibil pentru prima dată la o ŠKODA. La bordul noii KAROQ, afişajele pot fi setate în funcţie de dorinţele individuale ale şoferului.

Farurile full-LED cu lentile transparente cu carcase clare sunt disponibile ca dotare opţională pentru Skoda KAROQ începând cu linia de echipare Ambition. La interior, noua iluminare ambientală cu LED de la nivelul bandourilor decorative de pe uşi şi bord creează o atmosferă plăcută şi permite selectarea unei culori din cele 10 disponibile.

SKODA KAROQ Primele informații. Motorizări

KAROQ dispune de tehnologii de ultimă oră şi pentru motoare. Sunt oferite 5 versiuni de motor: 2 pe benzină şi 3 diesel. 2 motoare pe benzină şi 2 motoare diesel sunt noi în gamă. Cilindreea se încadrează între 1,0, 1,5, 1,6 şi 2,0 litri, iar puterea între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP).
Toate propulsoarele sunt unităţi turbo cu injecție directă şi dispun de tehnologia start-stop şi de funcţia de recuperare a energiei de frânare. Sunt extrem de economice şi îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6.

SKODA KAROQ Primele informații mai spun că, dacă facem exceptie de cele mai puternice motoare diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) este oferit în echiparea standard cu tracţiune 4×4 şi cu transmisia DSG cu 7 trepte. Motorul 1,5 TSI dispune de funcţia specială de dezactivare a cilindrilor.

Şasiul modelului defineşte noi standarde în segmentul să şi îşi demonstrează calităţile chiar şi în afara drumurilor bătătorite. Începând cu linia de echipare Ambition, este disponibilă opţional funcţia de selectare a modurilor de condus, cu modurile Normal, Sport, Eco, Individual şi Snow (4×4). Modul Off-road cu tracţiune integrală optimizează caracteristicile la deplasarea pe teren dificil.

Strategia 2025: SKODA merge mai departe cu campania SUV

Marca îşi va extinde continuu gama de modele în următorii ani. În acest sens se va concentra mai ales pe lărgirea gamei de modele SUV. În urmă cu puţin timp, pe pieţele internaţionale a fost lansat primul SUV de talie mare al mărcii: KODIAQ. Prin lansarea modelului KAROQ, compania defineşte acum un nou punct de turnură.

Premiera mondială a noului SUV compact va avea loc în 18 mai la Stockholm. Lansarea pe piaţă va începe în a doua jumătate a anului 2017.

Share.