Astăzi e ziua ta. Tom Cruise, la 55 de ani “Nu sunt de acord cu cei care cred că înveţi mai multe atunci când eşti înfrânt decât când ieşi învingător.”

0

Unii bărbați sunt ca vinul, cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai buni. Dacă nu ar fi fost până acum expresia asta, cu siguranță ea ar fi trebuit să fie inventată pentru Tom Cruise. Actorul american împlinește astăzi 55 de ani.

Este ambițios. Perfecționist. Muncește mult și este genul care combină cariera de actor cu cea de producător. Nu e de mirare că Tom Cruise este o franciză în sine…

În 2005, jurnalistul la Hollywood Edward Jay Epstein a susținut că Cruise este unul dintre puținii producători (ceilalți fiind George Lucas, Steven Spielberg și Jerry Bruckheimer – deci puțini) care sunt în măsură să garanteze succesul unui film de miliarde de dolari.

Începând cu anul 2005, Cruise și Paula Wagner au fost responsabili de studioul de film United Artists, cu Cruise ca producător și vedetă, iar Wagner ca director executiv.

Revista Forbes l-a denumit ca cea mai puternică celebritate din lume în 2006.„Nu sunt de acord cu cei care cred că înveţi mai multe atunci când eşti înfrânt decât când ieşi învingător.”

Tom Cruise  a fost nominalizat la trei premii Oscar ( Magnolia, Născut pe 4 iulie, Jerry Maguire) și a câștigat trei Premii Globul de Aur, pentru aceleasi trei filme.

Astăzi e ziua ta. Tom Cruise, la 55 de ani . Cariera

Primul său rol principal a fost 1983 în filmul Risky Business, care a fost descris ca fiind “un clasic al Generației X”, precum și o “promovare în carieră” pentru actor.

După ce a jucat rolul unui pilot eroic din popularul și financiarul, de succes, Top Gun (1986), Cruise a continuat acest tip de personaj puternic, jucând un agent secret într-o serie din Mission: Impossible filme de acțiune în anii 1990 și anii 2000.

În plus, față de aceste roluri eroice, el a jucat alte roluri cum ar fi guru misoginist de sex masculin în Magnolia (1999) și un rece și calculat criminal plătit, sociopat, în thriller-ul lui Michael Mann – Collateral (2004).

„Este înşelător ca actorii să îşi folosească prea mult propria lor viaţă într-un film, o scenă, întrucât ei devin închişi într-un fel anume de a juca acea scenă, iar acest fapt le răpeşte spontaneitatea.”

elefant.ro%20

A jucat în peste 40 de filme, a fost producător sau regizor al unora dintre acestea, dar a lucrat și cu regizori de top între care Francis Ford Coppola, Ridley Scott, Tony Scott, Martin Scorsese, Barry Levinson, Oliver Stone, Ron Howard, Rob Reiner, Sydney Pollack, Neil Jordan, Brian de Palma, Cameron Crowe, Stanley Kubrick, Paul Thomas Anderson, Ed Zwick, Steven Spielberg, Michael Mann, J.J. Abrams, Robert Redford, Brad Bird, Doug Liman și Chris McQuarrie.

Trei mariaje până acum – a fost căsătorit cu actrițele Mimi Rogers (1987-1990), Nicole Kidman (1990-2001) și Katie Holmes (2006-2012).

CITESTE SI: Cine e noua prietenă a lui Tom Cruise? Pont: e cu 25 de ani mai tânără…

Astăzi e ziua ta. Tom Cruise, la 55 de ani . Proiecte

În 2017 Tom Cruise a ieșit deja în cinematografe cu un film de acțiune, “Mumia”. Urmează în anii următori continuări ale celebrelor sale filme.

„Lucrul esenţial atunci când fac un film este să dau totul, de aceea lucrez atât de mult. Le spun întotdeuna actorilor să îşi asume sarcinile. Nu este deloc greu. Dacă îţi semnezi cecurile, fii responsabil.”

În primul rând “Top Gun 2”, despre care s-a vorbit foarte mult, va fi, în sfârșit în cinematografe în 2018. Titul va fi „Top Gun: Maverick” și va fi produs de Jerry Bruckheimer, cu care Tom Cruise a colaborat și la prima parte.

Bineînțeles din colecție nu putea lipsi un nou episod din seria “Misiune: Imposibilă”, al șaselea. Se pare că M:I6 va ieși tot în 2018, în luna iulie. Rebecca Ferguson, Michelle Monagham, Alc Baldwin, Vanessa Kirby, Angela Bassett, Ving Rhames fac parte din distribuție. Filmările au deja loc în Noua Zeelandă, acolo unde Tom Cruise a făcut și “Ultimul Samurai”.

În fine, alte două proiecte se numesc „American Made” (premiera – septembrie 2017) și “Luna Park”.

 

 

 

Share.