ACESTA este VIITORUL Game of Thrones. Serialul HBO “Who Fears Death” – SF, sex, violență, magie

0

Nici nu a debutat noul sezon din Game of Thrones, al șaptelea și penultimul, că lumea se întrebă care va fi următorul serial-eveniment al HBO.

Un potențial răspuns îl oferă tot producătorii serialului Game of Thrones, care pregătesc o nouă lovitură cu “Who Fears Death”.

Autoarea nigeriană Nnedi Okorafor, a cărei carte va sta la baza filmului, a anunţat acum câteva zile că HBO va transforma cartea sa “Who Fears Death” într-un serial de excepţie.
George RR Martin a confirmat că va fi producătorul executiv al serialului care are la baza un volum science-fiction premiat cu Nebula.

“Nimic ca Who Fears Death nu este pe TV în acest moment şi dacă pot să ajut, oricât de puţin, să duc această carte pe micul ecran atunci voi fi fericit”, a declarat George RR Martin.

Publicată în 2010, cartea a fost nominalizată la premiul Nebula, emblematic pentru comunitatea Science Fiction.

Titlul “Who Fears Death” este traducerea personajului principal (Onyesonwu), iar acţiunea are loc în regatul mitic “Kingdom of Rivers”, casa oamenilor Nuru şi Okeke.

Okeke au culoarea nopţii şi au fost creaţi de o zieţă. Aceştia sunt creativi şi inventivi, iar asta le-a permis să devină independeţi şi să avanseze foarte mult din punct de vedere tehnologic. Zeiţa s-a supărat şi a creat poporul Nuru, de culoarea soarelui, care îi cuceresc pe Okeke şi îi înrobesc, drept pedeapsă.

Ceea ce urmează este un genocid în care violul este folosit ca o armă de război, dând naştere unui nou popor numit Ewu, care sunt de culoare deşertului şi sunt foarte violenţi din cauza modului în care au fost concepuţi, scrie Business Magazin.

Personajul principal, Onyesonwu, este un Ewu care se luptă să scape de această povară şi vedem eforturile ei de a-şi descoperi puterile magice. Destinul ei este să schimbe lumea în care trăieşte.

Acțiunea are loc într-un viitor post-apocaliptic al Sudanului

Share.