O ZI PENTRU ISTORIE. LEGO aniversează 40 de ani de la lansarea primelor minifigurine

0

Lumi reale și fantastice, povești și tărâmuri, tehnologie digitală și eroi din filme celebre, o mulțime de scene și personaje memorabile pot fi construite cu ajutorul cărămizilor și minifigurinelor LEGO®. Timp de 60 de ani, Grupul LEGO a construit pe aceeași fundație – cărămida, în jurul căreia gravitează lumea dinamică a distracției și a inovației, iar nul acesta, aniversează 40 de ani de la crearea primelor minifigurine.

LEGO aniversează 40 de ani. Istoria minifigurinelor

Istoria minifigurinelor începe în anul 1974, atunci când Grupul LEGO a creat o figurină sub forma unui constructor, realizată în cea mai mare parte din cărămizi LEGO® pătrate, având brațe mobile și picioare fixe.

Un an mai târziu au fost create figurine noi cu trunchi solid, brațe și picioare fixe și fără niciun fel de trăsături.

În 1978, minifigurinele LEGO® ajung la designul pe care cu toții îl recunoaștem astăzi – o figurină cu membre mobile și expresii faciale simple. În cei 40 de ani de existență au fost realizate peste 650 de expresii faciale unice.

LEGO aniversează 40 de ani. De la 20 la 8000 de personaje

La început au fost create doar 20 de personaje, printre care se regăseau un polițist, un pompier, un cavaler, un astronaut sau un doctor.
Până în prezent, peste 8000 de tipuri de minifigurine au fost realizate, cu o tematică extrem de diversificată, oferind copiilor șansa de a-și explora creativitatea, interpretând o mulțime de roluri și personalități. De-a lungul anilor, LEGO® a demonstrat că minifigurinele pot reprezenta aproape orice: de la pirați, la paramedici, ingineri, veterinari, vikingi, artiști celebri și nu numai.

LEGO aniversează 40 de ani. Filmele

Minifigurinele LEGO® au devenit celebre de-a lungul timpului, fiind personajele principale în unele dintre cele mai cunoscute filme hollywoodiene: THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ și THE LEGO® NINJAGO MOVIE™. Mai mult decât atât, ele au depășit chiar și granițele terestre, în 2011, atunci când 3 minifigurine s-au aflat la bordul navei spațiale Juno, într-o misiune NASA.

Minifigurinele LEGO® oferă posibilități nelimitate de interpretare a unui rol, fiind concepute astfel încât să le dea copiilor ocazia de a fi inventivi, de a experimenta diferite emoții și de a spune propriile lor povești. Toate acestea contribuie la fericirea copiilor, dar, în mod esențial, îi ajută să își dezvolte abilități definitorii pentru viață, cum ar fi inteligența emoțională, creativitatea și aptitudinile de comunicare.

Printre noutățile anunțate de Grupul LEGO pentru perioada următoare se numără cel de-al patrulea film de cinema din istoria grupului, The LEGO Movie 2 (după THE LEGO® MOVIE™, THE LEGO® BATMAN MOVIE™ și THE LEGO® NINJAGO MOVIE™).
Share.