Ce au căutat românii pe Google în 2019: Raza cercului și Prohodul

0

Deja a devenit o tradiție ca la final de an Google să spună ce ne-a interesat în anul care a trecut. De la formule matematice la versuri de cântece, rețete de mâncare sau evenimente sportive – căutările anului care a trecut te lasă de fiecare dată fără replică. Să vedem ce au căutat românii pe Google în 2019.

La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidență oamenii, evenimentele sau subiectele care au captat atenția românilor în acest an, dar și care au fost filmele și telefoane cele mai „în trend” în căutări în 2019 sau cele mai frecvente întrebări pentru care au căutat răspunsuri.

Topurile au fost realizate folosind liste de căutări „trending”: căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2019 față de 2018, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.

evomag.ro

elefant.ro

Anul acesta, Black Friday a generat cel mai mare interes în căutări. În top 10 cele mai populare căutări ale anului regăsim evenimente care au definit anul 2019, precum alegerile prezidențiale și cele europarlamentare, dar și meciul de fotbal România – Suedia, tehnologie și modă, persoane care ne-au părăsit sau căutări cotidiene.

Tenisul și fotbalul au fost sporturile care au definit lista celor populare evenimente sportive în căutările românilor, în special prin evoluțiile Simonei Halep și ale „naționalei” U21.

Pe zona de tehnologie, avem o cursă în 3: Apple, Samsung și Huawei. Lista filmelor este dominată în 2019 de supereroi și musicaluri, însă regăsim și un titlu autohton.

Ce au căutat românii pe Google: diete, formule matematice, versuri

Lista celor mai populare diete ne arată că românii încearcă în fiecare an ceva nou, dar când e vorba de rețete, sunt mai conservatori.

Românii s-au întrebat ce este Halloween-ul, devenit popular în ultimii ani și la noi, dar și cum se calculează aria cercului, căutând răspunsul la o întrebare lansată în spațiul public.

Rezultatele căutărilor după versuri de cântece sunt cel puțin surprinzătoare, în câteva cazuri. Pe primul loc figurează Prohodul, urmat de versurile piesei “Dance monkey”.
Banana lipită cu scoci. Dacă vă pricepeti, chiar nu ar trebui să citiți opinia criticului de artă!

Share.