Ce grupe de mușchi lucrezi la deszăpezire?

0

Da, ați citit bine. Vreți să vă lucrați câteva grupe de mușchi esențiale? Puneți mâna pe lopată. Noi vă spunem cum funcționează treaba.

Mai întâi priviți poza de mai jos. Este suficient de explicativă

Ce grupe de mușchi lucrezi la deszăpezire?
Bicepșii, tricepșii – se lucrează cu atât mai bine cu cât lopata e mai grea. Exercițiul e cu atît mai dificil cu cât lopata e mai îngustă și te străduiești să menții “brazda” de zăpadă în echilibru, să nu cadă la lor.

Deltoizii – ei transpiră primii, mai ales dacă sunt obișnuiți cu munca de birou. Pune-i la treabă!

Mușchii abdominali  – puteam să pun pariu că nu te gîndeai că și ei sunt lucrați. Ei bine, sunt, mai ales când încerci sămuți prin aer metrul cub de omăt.

Mușchii dorsali – sunt puși în valoare atunci când încerci să arunci de pe lopată zăpada. De obicei aici apare încercarea de a împinge cît mai mult zăpada departe, în aer, pentru a nu reveni la locul crimei.

Mușchii quadricepși femurali – sunt folosiți cei mai puțin, dar cu cât încărcătura e mai mare, cu atât sunt mai lucrați.

Mușchii bicepși femurali – au rolul lor atunci când impingi lopata și vrei să strîngi cât mai multă zăpada

Nota. Bineînțeles că acest material este un pamflet și varianta ok este să dați cuiva 20 de lei să vă deszăpezească masina. Nu-i așa că ai abonament la sală și nu l-ai folosit de câteva luni?

Share.