GAME OVER. Fortnite se retrage din China

0

Fortnite, jocul care reunește milioane de urmăritori online din întreaga lume, se va retrage din China, a anunțat editorul său Epic Games, într-un moment în care puterea comunistă strânge șurubul pe sectorul digital.

Și asta, deși publicul chinez era “privilegiat”. Jocul are o versiune specifică în China, unde conținutul violent, obscen sau sensibil din punct de vedere politic este strict reglementat.

Autoritățile chineze, care sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește concurența și problemele legate de datele personale, au identificat mai multe greutăți virtuale pentru practicile tolerate până acum.

Jocurile video, care în China reprezintă un câștig financiar semnificativ, dar sunt criticate pentru latura lor de dependență în rândul tinerilor, nu au fost cruțate.
În august, autoritățile au impus o limită drastică de trei ore de jocuri video pe săptămână pentru cei sub 18 ani, după ce unii erau în stare să petreacă zile întregi lipiți de ecranele lor.

În acest context, editorul american Fortnite a ales să închidă definitiv versiunea chineză a jocului.

“Pe 15 noiembrie, la ora 11, vom închide serverele jocului, iar jucătorii (din China) nu se vor mai putea conecta”, a scris Epic Games, duminică, într-un comunicat.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cu peste 350 de milioane de utilizatori.

 

Share.