Printre filmele care intră ân acest week-end pe marele ecran este “Far from Here/Departe de tine”, o coproducţie cu Maria Dinulescu în rol principal.
Asistăm la un love story modern.
Grant (Jonathan Ahmadi) și Sofia (Maria Dinulescu) sunt un cuplu proaspăt căsătorit. Se află în Statele Unite şi doresc să-și formeze o familie. Numai că apare, evident, problema banilor.
El este scriitor şi, deşi are potenţial şi semnează pentru un nou volum nu poate întreţine o familie.
Ea este ambiţioasă şi vrea neapărat un job. Numai că acesta vine nu din State, ci din România, ţară pe care tocmai o părăsise în căutarea norocului.
Schimbările din viața profesională a Sofiei îi fac să se mute amândoi din America la București, unde ea munceşte permanent. Un an mai târziu relația lor ajunge în impas, bântuită de promisiunile făcute și nerespectate.
Maria Dinulescu, micuţa corporatistă
Sofia este acum o ființă sigură pe ea și ambițioasă, iar Grant încearcă, fără succes, să-și scrie romanele. O tragedie lovește familia lui Grant, iar acesta trebuie să se întoarcă în America.
Prinsă între carieră și povestea de dragoste pe care o trăiește, Sofia are de ales: pleacă împreună cu soțul ei pentru a-și construi o familie sau rămâne alături de șeful ei (Andi Vasluianu) pentru a-și dezvolta cariera în plină dezvoltare?
Nu ştiu câţi spectatori vor aduce în sală un astfel de subiect. Nu este nici un film comercial, dar nici unul de autor. Deşi poate figura în ultima accepţiune – James Pillion semnează atât regia cât şi scenariul. Este genul de subiect care ar putea să nască întrebarea răutăcioasă „aşa, şi?”.
Regia este ok pentru un debutant în lung-metraj şi un buget de 100.000 de dolari. Da, şi filmări-record de 15 zile. Prima parte a filmului abundă în săruturi între cei doi tineri, pentru a sublinia relaţia, iar a doua în scene sub duş (solo)…pentru a sublinia ruptura.
În rolul principal masculin este de găsit Jonathan Ahmadi, actor american de origine turcă, care nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Roluri secundare – Andi Vasluianu, Maia Morgenstern si Gelu Nitu.
Revelaţie este, însă Maria Dinulescu. În condiţiile în care din acest rol se poate stoarce multe, Maria Dinulescu, micuţa corporatistă, să-i zicem, face acest lucru cu maxim de randament. Este fără doar şi poate unul dintre cele mai bune roluri ale ei, excelent punctat. Practic, da. Dacă filmul te plictiseşte, poţi să o urmăreşti doar pe ea…
Unde mai pui că actriţa are şi o poveste, puţin inversă celei din film. Maria Dinulescu a avut mai multe încercări de a face actorie în State, plecând de la background-ul ei actoricesc din ţară.
PSSST. Dacă vreţi, aruncaţi un click şi la Scarlett Johansson, sexy şi rea. Urmăriţi primele cinci minute de NEBUNIE Ghost in the Shell (VIDEO)