Știam prea puține până acum despre transferurile de bani. Din simplul motiv că niciodată nu am fost pus în situația să trimit de afară în țară. Acum însă m-am lămurit cum stă treaba.
De obicei nici o excursie externă de-a mea nu a durat mai mult de o saptamana. Totul era bugetat și chinul de pe lume era să mă întorc cu ceva bani în buzunar, la sosire. Noroc că biletul de avion era cumpărat.
Zilele astea, însă am aflat mai multe despre acest subiect. Și culmea, nu mi s-a părut la fel de arid cum părea la prima vedere.
Trimite bani acasă
Oamenii de la TransferGo (nici de ei nu știam, scuze, asta e, am spus-o) au făcut o mișcare de imagine mișto și au cooptat-o pe Andra. Fată frumoasă, charismatică, lipici la public, concerte în străinătate, iubită de cei de pe acolo – o idée genial, ce mai.
Dar idea nu ar fi genial, dacă nu ar exista niște comisioane mici-mici, despre care am aflat abia ACUM. Să trimiți 500 de lire de la Londra în țară e comisionat cu 0,99. Pe bune? Da, pe bune!
Ce-I drept, asta e variant cea mai ieftină. Dar la banii astia nu trimiți zece lei de la oficiul 6 la oficiul 63, în București. Ca să nu mai vorbim de alte sisteme.
Așadar, ce am aflat…
În mai puțin de patru ani, de când s-a lansat, TransferGo a câștigat încrederea a peste 200.000 de migranți, ajungând la un milion de transferuri internaționale între 44 de țări. Clienții TransferGo au reușit astfel să economisească peste 8 milioane de euro față de cât ar fi plătit prin transfer tradițional.
Imigranții românifac parte din acest segment, ca urmare a numărului mare care s-au mutatdin țară și lucrează în străinătate.Acest segment este în creștere – comunitățile de români din Europa fac peste 8000 de transferuri pe lună prin TransferGo către rudele lor din țară.
“De fiecare dată când am cântat pentru diaspora am rămas profund impresionată de sacrificiul pe care îl fac acești români pentru binele rudelor rămase în țară. Mă bucur pentru ocazia pe care mi-o oferă TransferGo, de a mă apropia și de a empatiza cu românii de pretutindeni, cu nevoile și realitățile lor”, a declarat Andra.
Și am mai găsit o chestier mișto la băieții aștia. Ce s-au gândit ei. Întâi să dea de la ei, ca apoi, să primească. Dar nu bani. S-au gândit să dea INFORMAȚIE ca ulterior să primească INCREDERE. Un schimb reciproc avantajos, menit să le dezvolte și lor businessul (că nimeni nu e maica Tereza) dar să îi ajute și pe cei din țară.
Așa că au înființat un blog dedicate persoanelor din UK care au nevoie de informații la prima mână – https://www.transfergo.com/ro/blog/.
În cadrul blogului, TransferGo oferă educație financiară și informații utile românilor care se mută în Marea Britanie și, în plus, îi ține la curent cu evenimente și subiecte de interes, cum sunt cele legate de Brexit.
Alcoolul la volan în UK, Ajutorul de șomaj în Marea Britanie, Permisul de conducere în Marea Britanie
În ciuda Brexitului, unele lucruri vor rămâne la fel pentru muncitorii români din străinătate sau NHS și cu ce se mănâncă – iată numai câteva exemple care, să recunoaștem sună bine. Și mai sunt și altele.
Dar să revenim la cifre.
TransferGo oferă românilor plecați la muncă în 44 de țări o modalitate convenabilă de a trimite bani în țară. Serviciile companiei oferă transfer rapid de bani online la costuri mai mici decât alți operatori cash și sumă garantată la destinație, fără vreun cost ascuns.
În 2016, românii imigranți au trimis peste 22 de milioane de euro în țară prin TransferGo, reușind să economisească până la 90% din costurile lor de transfer.
Cel mai recent produs lansat de TransferGo este gândit pentru imigranții care trebuie să transfere bani rapid, în afara orelor de funcționare a băncilor.
Opțiunea Expres permite persoanelor să depună bani după program, urmând ca aceștia să fie transferați cu prioritate, a doua zi la prima oră de funcționare (în jurul orei 10:00).
Eu cam atât am avut de spus. Mai departe cercetați și voi. Convingeți-vă sau nu. Bye-Bye!