De la Editura Litera vine volumul “Cartea lucrurilor noi şi ciudate”. Roman deja transformat în adaptare radio la BBC şi miniserial pentru televiziune.
Michel Faber este un scriitor multinaţional. Olandez prin naştere, australian prin imigrare, scoţian prin adopţie. Este scriitor de limba engleză cu multe încercări de alte meserii până să îşi intre în ritm.
Cu volumul “Cartea lucrurilor noi şi ciudate” Faber îşi încheie cariera de scriitor. Volumul a apărut în 2014, este al şaselea, şi, spune el, va fi ultimul. A fost dramatiyat pentru radio, la BBC4, iar Amazon a propuns o miniserie, intitulată Oasis.
Semnal Editorial: Editura Litera, “Cartea lucrurilor noi şi ciudate”
Dar despre ce e vorba în carte? Science fiction şi nu numai, “Cartea lucrurilor noi şi ciudate” spune povestea lui Peter Leigh, pastor creștin, trimis într-o călătorie extraordinară, o misiune umanitară neobișnuită în… spațiul extraterestru.
Călătoria îl va purta la ani-lumină de soția sa, Beatrice. Pe măsură ce Peter se implică tot mai mult în propovăduirea învățăturilor Bibliei, pe care noii săi enoriași o numesc Cartea Lucrurilor Noi și Ciudate, de acasă vin vești îngrijorătoare: taifunuri și cutremure devastează țări întregi, guvernele se destramă unul după altul, iar credința lui Beatrice începe să se clatine.
Romanul lui Michel Faber este o meditație profundă asupra credinței, a iubirii încercate dincolo de limite și a responsabilității noastre față de cei apropiați.
David Mitchell, autorul volumului „Atlasul norilor” spune despre volum că este „Portretul unor personaje care trăiesc și vibrează sub ochii noștri și a căror relație se erodează la distanță. Absolut fascinantă.“
„De mult n-am mai fost atât de constant și de autentic surprins de vreo carte. Mi se pare profund verosimilă și convingătoare și o admir enorm.“, scrie şi Philip Pullman, autorul britanic al „Materiilor întunecate”