Primăria Sector 4 a luat o decizie ABERANTA şi a desfiinţat grătarele atât de populare din Parcul Lumea Copiilor. Cetăţenii sunt, pe bună dreptate, revoltaţi. Adio grătare!
Treaba s-a întâmplat prin octombrie, dar locuitorii Sectorului 4 abia acum s-au prins că grătarele nu au fost scoase pentru a putea fi înlocuite. Ci, pur şi simplu au fost desfiinţate. În plus, cine ar fi avut nevoie de grătare în decembrie sau ianuarie? Cine ar fi observat lipsa lor?
„In fiecare zi vine câte cineva cu un gratar”, explică amabil un domn in uniforma gardienilor…pus să păzească <<obiectivul>>. “Ii spun că nu mai au voie, că nu mai e voie din toamnă. Şi că dacă îl prinde poliţia, o să îl amendeze. Iar amenzile sunt destul de mari.”
Locul grătarelor – înainte erau peste 100 – a fost curăţat ca în palmă. Mai că te întrebi cum de nu s-au plantat panseluţe. Mai mult, s-au ridicat toate buturugile, băncile, mesele care deserveau zona. Au rămas numai chioşcurile, goale. Cui folosesc?
Nicăieri vreo explicaţie. Doar un afiş care spune că Lidl a dat bani să se facă acolo curăţenie.
Adio grătare. Petiţie. Semnături. Un grup de tovarăşi
Întregul aranjament pare a fi fost făcut de cei de la Primăria 4 în cel mai simpatic stil stalinist. Schema e clasică.
S-a primit o scrisoare. Cineva era indignat. Apoi s-a creeat o petiţie. Sectorul 4, săracul, n-a prea vrut. Primarul Băluţă s-a opus şi el din răsputeri valului. Acestui wind of change al gratarelor. Dar nu a avut incotro. In final, Primăria, sub ameninţarea maselor, a trebui să ia decizia nepopulară.
O să vedem că nu e chiar aşa.
Chiar la prima vedere, totul e cusut cu aţă albă. Sunt aici câteva coincidenţe. Şi multă, multă prostie. Pentru că ticăloşia e mai greu de dovedit.
Primaria Sector 4 primeşte o delaţiune. Ei însuşi recunosc acest lucru pe pagina Sectorul4live.ro, sub semnatura lui Cristian Bolt. O pagină care se vrea o gazetă de perete a Primăriei şi acţiunilor sale.
Delaţiunea vine sub forma unei solicitări prin care un grup de pe Facebook invită Primaria să se alăture demersului de desfiinţare a grătarelor.
Grupul vine şi cu poze exemplificative. Sugestive. Din ciclul “uitaţi ce lasă barbarii în urmă”. Uitând să spună cât de des face ADP4 curat prin zonă, dacă ai unde arunca gunoiul, dacă numărul de containere este suficient etc.
Cei care au fost în zonă ştiu despre ce vorbesc. Nu toată lumea îşi ducea gunoiul acasă, dar nici Primăria nu dădea în brânci.
Cu şut la poartă
Sectorul4live.ro se arată extrem de interesat în acest subiect. Exact la doua zile după ce cineva făcea acea pagina de Facebook (vorbim de 11 iulie 2016), răspunde la provocare.
Ce 30 de zile, ce să analizăm, să mai vedem. Nuuuu. Azi nişte unii fac o pagină, a doua zi Sectorul4live.ro răspunde. Grabă suspectă? Nicidecum, suntem în slujba cetăţenilor. Adio grătare!
Promptitudine maximă. Nu credeţi? Postarea o găsiţi AICI. Pagina de Facebook AICI. Derulând în jos, vedeţi că prima postare de pe FB, asimilabilă cu data creării grupului este 11 iunie.
Băluţă, pe post de Pilat din Pont. Consilieră PNL în rolul lui Barabas
Dar staţi să vedeţi, că nu e chiar aşa. Cei din primărie comentează aşaaaa, uşurel, că ei nu sunt total de acord, că vor enerva pe mulţi, că poate se găseşte o soluţie.
Pisica e aruncată în grădina unei consiliere din Sectorul 1, Iuliana Cristina Grigorescu. O tipă din PNL cu un imobil în sectorul 4, conform declaraţiei de avere. Bla bla bla.
Se naşte, astfel, o falsă consultare a publicului din zonă în privinţa problemei. Vă pare cunoscut? Evident.
Primul episod s-a consumat undeva pe la anul 30, când Pilat din Pont s-a făcut că întreabă masele. Nu intram în amănunte, ştiţi despre ce e vorba…
Dar să vedem ce-i cu petiţia.
Petiţia realizată de Iuliana Cristina Grigorescu este înregistrată pe pagina Petiţii Online, adică AICI.
„Susţinem un parc curant, protejat, frumos amenajat unde copiii, cât şi adulţii se pot bucura de linişte, de relaxare, de un aer curat şi nepoluat de fumul de gratare, de gunoiul care se adună şi care este mereu lăsat în urma celor care merg acolo să facă gratare.(…) Zona a fost deteriorată serios, se parchează maşinile în parc, grătarele nu oferă siguranţă şi focul făcut se poate extinde oricând, nu se oferă o igienă corespunzătoare, se consumă băuturi alcoolice în spaţiu public, în faţa minorilor, şobolanii şi câinii vagabonzi umblă liberi în zona respectivă.”, arată petiţia doamnei consilier la sectorul 1, cu domiciliul în sectorul 4.
Aici, în petiţie, găsim şi adresa dnei consilier – pentru că în declaraţia sa de avere lipsea. Adresa e Pajiştei nr 30. Adică în ansamblul rezidenţial The Park, blocul acela monstruos, de mai multe etaje care vine până în buza parcului, pe lângă strand.
Pe Google, între bloc şi zona grătarelor sunt aproximativ 200 de metri, aşa că, urgent înţelegem care e miza.
Se afumau dom’ le rufele scoase la uscat pe balcon.
Pai iei tu apartament în bloc nou, în buza parcului, să auzi cântece de păsărele, să priveşti răsăritul pe faleză, dai un geamantan de bani iar ţăranii aia fac MICI în parc?
Nişte chamembert, ceva mai finuţ nu se putea??? MICI? Ce oroare. Este peste puterea naturelului meu simţitor.
Dar ştiţi ce? Până la urmă era problema doamnei ce petiţie făcea. Putea să facă cerere la Primărie să schimbe formula apei din H2O.
La fel cum era problema lui Băluţă & Co dacă se uită sau nu în gura ei.
Dar să revenim la oile noastre.
Petiţie de 190 de persoane. Pardon 185. Nu, 1691 Câţi sunt, bah?
In acest moment, intrand pe site-ul petitieonline,ea numără ATENŢIE! 190 de persoane.
Adică numai 190 de persoane au spus că nu sunt de acord cu grătarele şi vor închiderea zonei. Atât.
Cate persoane participau la grătare, de obicei? 2.000? 3.000? Cei ce au trecut prin zonă ştiu că vorbim, oricum de mii. Mii în fiecare zi cu vreme frumoasa, în fiecare zi de sâmbătă sau duminică. Mii. Mii de persoane, nu totdeauna aceleasi.
Dar… staţi aşa. Că nici pe aia 190 nu contăm pe deplin. Să numărăm steagurile, că doar unu-i Pristanda. Din cei 190, 5 au semnat DUPA hotărârea Primăriei. Se vede data. Deci, nu se pune. Din cei 185, 16 nu sunt din sectorul 4. Sunt din alte sectoare – 1, 3, 6. Whatever…
Credeţi că asta e tot? Nooo! Din cei 169 rămaşi, unii nici nu sunt din Bucureşti. Găsim oameni de bine din Dolj, Olt, Maramureş, Slatina, Mureş, din nou Dolj, Arges.
Iar, bomboana de pe colivă (sau mustarul de pe mici, după gust) – găsim şi un tip, Ion Popescu, din Perth. Pentru cine a lipsit de la geografie, Perth este un oraş din vestul Australiei. Pe acolo gratarele se fac din cangur. sau cel puţin aşa se spune.
Dacă nu credeţi, petiţia o puteţi găsi AICI
Evident că nu „punem botul” la toate tâmpeniile. Dar asta spune câte ceve despre calitatea semnatarilor. Şi despre cât de doritori au fost cei din administraţia locală despre a afla cu adevărat ce vor oamenii din sectorul lor.
Semnaturi false? Unele, probabil. Mai ales că o treime nici măcar nu au avut curajul să îşi treacă numele şi au dat-o-n anonimă.
A, şi încă ceva. Dintre cei 190, de pe listă, 37 sunt din blocul dnei consilier. In dreptul a 37 de persoane (soţ şi soţie) este trecută adresa Pajiştei 30.
De unde se deduce că doamna consilier a făcut ceva lobby printre vecini, nu?
Ză end
La 7 octombrie 2016, cu oarecare satisfacţie am spune, sectorul4live.ro titra: „Adio gratare in parcurile si locurile de joaca din Sectorul 4! Primaria da amenzi imense pentru cei care incalca legea”
Aşadar CL de la 4 şi-a
În acest moment nu toată lumea ştie de decizia Consiliului Local. Pentru că cei care au luat-o nici măcar nu au catadicsit să pună o plăcuţă explicativă. In care să explice că nu mai e voie să mănânci în parc şi aşa mai departe. Şi că amezile sunt între 50 şi 1500 de lei.