Cercetătorii britanici nu se odihnesc niciodată, Au pus-o de un nou studiu, iar concluzia se vede în titlu. Ca analgezic, berea este mai bun decât Paracetamolul.
Capul te doare, camera se învârte cu tine iar stomacul vrea să iasă afară. Ești mahmur, iar un analgezic ți-ar prinde bine.
Conform unui nou studiu, însă, expresia cui pe cui se scoate ar putea să aibă aplicabilitate practică. Și, mai mult, spun cercetătorii, două halbe de bere ar putea avea efect și funcționa mai bine decât analgeziccele clasice.
Două halbe de bere reprezintă un ”medicament” mai eficient împotriva durerii decât paracetamolul sau alte analgezice. Ptrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Greenwich, informează independent.co.uk. Și ne referim la dureri, in general, nu neaparat la mahmureala.
Realizând o cercetare, bazată pe 18 studii precedente, cercetătorii de la Universitatea Greenwich din UK au descoperit că două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%.
Crescând concentraţia de alcool din sânge cu aproximativ 0.08%, această băutură oferă organismului ”o creștere a pragului de rezistenţă la durere” şi, din acest motiv, contribuie la o ”reducere – între moderată şi consistentă – a intensităţii durerii”, afirmă autorii cercetării.
”Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii”, au explicat autorii studiului.
Nu este clar deocamdată dacă alcoolul reduce durerea prin influenţarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, făcându-i pe oameni să îşi spună că ”durerea nu mai este atât de puternică”.
BEREA, cel mai bun analgezic
Medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra şi coordonator al studiului a declarat pentru The Sun că”Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol”.
”Dacă am putea să fabricăm un medicament care să nu aibă acele efecte adverse nocive, atunci am obţine o pastilă ce ar fi potenţial mai bună decât medicamentele care există în acest moment pe piaţă”, a spus profesorul britanic.
Totuşi, experţii vor să avertizeze că asta nu înseamnă neapărat că alcoolul este întotdeauna benefic, mai ales atunci când este consumat în exces.
În Marea Britanie, ghidul guvernamental recomandă un consum nu mai mare de 14 unităţi de alcool pe săptămână, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Această cantitate echivalează cu şase halbe de bere pe săptămână sau cu şase pahare de 175 de mililitri cu vin.
Daca aveati nevoie de vreun motiv, acum il aveti…