Inca o data ambasadorul Vegeta, Chef Liviu Balint, cucereste bucatariile romanesti cu o reteta fresh care-ti va desfata simturile.
Carismaticul nostru Chef iti propune sa incerci dovleacul placintar de indata ce s-a imprietenit cu ceapa si crema de branza. Dar stai, mai e ceva. Reteta va atinge apogeul gustului doar daca o ornezi cu seminte de dovleac coapte in cuptor si parfumate cu ulei trufat, apoi asezonate cu bacon crocant.
De ce ai nevoie, daca gatesti pentru doua persoane? (in cazul in care se anunta si alti musafiri, orienteaza-te si dubleaza cantitatile. Totusi, daca incerci reteta pentru prima oara, ar fi mai bine sa respecti pe cat posibil cantitatile propuse de Chef Liviu Balint).
Supa crema de dovleac
Asigura-te ca ai in bucatarie: 300 g dovleac placintar ; 100 g cartofi; 70 g ceapa; un plic de Vegeta Naturella. Sa nu-ti lipseasca nici: 60 g unt; 50 g smantana pentru gatit; 10 g sare; 150 g de bacon; aproximativ 5 g ulei de trufe si, bineinteles 10 g de seminte de dovleac.
Dovleacul placintar se curata, se spala si se taie cubulete de marimea unui deget. Ia fiecare bucata de dovleac si imbrac-o intr-o fasie subtire de bacon, apoi aseaza toate bucatile intr-o tava bine unsa cu unt. Le lasi la cuptor pana cand bacon-ul se rumeneste si aromele te imbie spre degustare. Intr-un alt vas calesti putin ceapa, adaugi cartoful razuit, smantana pentru gatit si condimentezi totul cu Vegeta Naturella. Poti completa cu apa, daca timpul de gatire al cartofului este mai mare. Ideal ar fi ca toata aceasta compozitie sa scada pana se omogenizeaza sosul, iar cartofii se rumenesc nitel.
Sa nu uitam de semintele de dovleac – pe care le pui pur si simplu intr-o tava (ne-unsa) si le lasi la cuptor cateva minute, cat sa capete aroma aceea delicioasa. Le stropesti cu putin ulei de trufe si – cand acestea sunt gata, le folosesti pentru a decora bunatatile deja preparate. Lasa aromele sa se imbine delicat inainte sa degusti din fiecare. Timpul de gatire nu este mare, iar ingredientele sunt usor de gasit si nu sunt pretentioase la preparare.