Ion Țiriac a fost zilele trecute invitatul matinalului de la SmartFM – Marius FM. Alături de Marius Manole și Marius Tucă a vorbit despre ultima finală pierdută de Simona Halep și a încercat să răspundă la întrebarea de ce a pierdut Simona finala?
Povești de viață din anii de glorie a tenismanului a completat “setul” de povești spuse pe 107.3 de Țiriac…
Glorie. De ce a pierdut Simona finala
Fenomenul Halep există și este unul care este absolut logic și normal. Figura lui Halep este prezent pe ecranul televizorului probabil de o sută de ori mai mult decât președintele României sau primul-ministru sau oricare alt personaj din această țară.
Asta pentru că în fiecare din cele 52 de săptămâni ale unui an, Halep joacă un turneu sau ar trebui să joace. E normal ca această popularitate pe care Halep o are, fără să o ceară, să producă o identificare a fiecărui român de pe stradă cu acest megastar.
Finala lui Țiriac, in 1970
Treaba aceasta eu am simțit-o pe pielea mea, de trei ori am fost în finala Cupei Davis, știm exact ce s-a întâmplat atunci, identificarea era poate și mai mare. În 1970, când jucam noi finala la București, orașul era ca după război atomic, nu mai era pe stradă niciun câine.
Ion Tiriac a continuat sa explice, la SmartFM, pe 107.3, de ce a pierdut Simona finala
POATE CITESTI SI Ion Țiriac SUSPENDA acordarea trofeului Madrid Open și cere audierea lui Ilie Năstase
Finală făcută cadou
Una peste alta, Simona Halep a făcut cadou această finală. Cealaltă finală pe care a jucat-o la Roland Garros acolo, după părerea mea i-a fost luată, să nu spun furată. (…)Adică, trebuie ca atunci când ajungi în poziția asta, responsabilitatea este cea a unui rege. Când ești regele unei țări, nu fugi! Atunci stai să-ți taie gâtul sau tai tu gâtul cuiva.
Trucuri. De ce a pierdut Simona finala
Nu a câștigat pentru că în acele momente nu a fost destul de profesionistă. Și spune, domnule Țiriac, eu nu pot să fac așa ceva… Nu, domnișoară, dumneata ai 20 de secunde la dispoziție prin regula jocului. Tot sportul este și o problemă de cap, o treabă de posibilități și de cum te comporți. Nu, fato, când ai minge de break, trebuie să-ți lași adversarul să se gândească la faptul că dacă o greșește, s-a dus. Și atunci, folosești cele 20 de secunde, te duci, exact ca Șarapova, în spatele terenului, te gândești acolo, închizi ochii… Orice minge de break pe care o ai, presiunea nu e pe tine, e pe adversar. Sau, când ai minge de game, pe serviciul tău, trebuie să știe adversarul despre ce e vorba. Îți iei prosopul, te ștergi dacă o aruncă de două ori, în 12 secunde, spui scuză-mă, te retragi… Domnule Țiriac, eu nu pot să fac așa ceva, numai Șarapova poate… Atunci, fata tatii, ce vrei să-ți fac eu? Așa rămâi și așa este!
Citiți interviul complet pe miscareaderezistență.ro, iar dacă vreți să îl vizionați vă stă la dispoziție înregistrarea video de pe pagina de Facebook SmartFM