Expertii de la SOS International au realizat harta cu destinatii riscante in 2019. Țările au fost evaluate dupa anumite criterii si incadrate in diverse categorii de risc.
Harta, publicata de International SOS si Control Risks, a separat nivelurile de risc in categorii: extreme, ridicate, medii si scazute.
Materialul integral il gasiti AICI
Destinații riscante în 2019. Risc “nesemnificativ”
Cea mai mica categorie de risc este “nesemnificativ” si este caracterizata prin: rata criminalitatii cu violenta este foarte scazuta. Serviciile de securitate si de urgenta sunt eficiente, iar infrastructura este solida. Serviciile de transport sunt de calitate si sigure
Singurele tari cu acest rating sunt: Elvetia, Slovenia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Islanda
Destinații riscante în 2019. Galben: risc scazut.
Nivelul criminalitatii violente este scazut, iar violenta sectara sau politica sau tulburarile civile nu sunt ceva comun. Actele teoriste sunt rare. Serviciile de securitate si de urgenta sunt adecvate si infrastructurile sunt bune.
Tari cu acest rating: Marea Britanie, Franta si Germania
Destinații riscante în 2019. Portocaliu: risc mediu.
Au loc tulburari politice periodice, proteste violente, revolte si/sau acte sporadice de terorism. Turistii si muncitorii straini pot sa se confrunte cu riscuri. Calatoriile pot fi afectate de greve.
Tari cu acest rating: Tunisia si Jamaica
Destinații riscante în 2019. Rosu: nivel inalt de risc.
Miscarile de protest sunt frecvente si pot avea ca tinta si turistii, situatie care poate fi exacerbata de problemele cu care se confrunta guvernul. Inclusiv securitatea si capacitatea de a asigura legea si ordinea. Turistii pot deveni in mod direct o tinta.
Tari cu acest rating: Turcia si Mexic
Destinații riscante în 2019. Risc extrem
In conformitate cu SOS International, o “tara cu risc extrem” este definita atunci cand controlul guvernamental, legea si ordinea sunt minime sau inexistente pe arii largi, exista o amenintare serioasa de atacuri violente ale grupurilor armate care vizeaza calatorii si organizatiile internationale, serviciile de transport nu sunt functionale si o mare parte a tarii este inaccesibila strainilor.
In aceasta categorie se incadreaza: Egiptul, Siria, Mali si Libia.
Destinații riscante în 2019. Riscuri care pot fi prevenite
In ceea ce priveste riscul de a va fi furate bunuri din bagajul de cala pe aeroport, acest lucru il puteti preveni.
Pentru ca bunurile pe care le transportati in bagajul de cala nu mai sunt in siguranta pe nici unul dintre aeroporturile lumii. Asta arata statisticile date publicitatii in ultimele luni de media online si offline. (Huffington post, Conde Nast Traveler, Travel and Leisure sunt doar cateva surse).
Fenomenul este cu atat mai ingrijorator cu cat nu mai vorbim doar despre bunuri de mare valoare, pe care orice calator prevazator a invatat deja ca nu trebuie sa le transporte in bagajul de cala.
Acum vorbim despre bunuri la care nimeni nu s-a gandit ca ar putea reprezenta o tentatie pentru hotii specializati in furtul din bagaje.
Securizati-va bagajele cu sigiliul de bagaje TravelSeal!
Imagine: SOS International si Risk Control