Discovery Channel a anunţat astăzi că se alătură mişcării Earth Hour. Cu ocazia Zilei Pământului, televiziune îşi va întrerupe programul. Discovery, Earth Hour…
Cum Ora Pământului cade în acest an la 25 martie (ultima sâmbătă din martie), Discovery a decis să îşi întrerupă programul obişnuit. Acest lucru se va întâmpla între orele 20:30 – 21:30, când Discovery va afişa un mesaj de încurajare a telespectatorilor să stingă lumina. Acest lucru se poate vedea în imaginea alăturată.
Discovery, Earth Hour
De asemenea, Discovery Channel a decis să difuzeze două documentare care dezbat problema resurselor planetei. Documentare plasate înainte şi după perioada de întrerupere.
Primul este Seceta Ucigaşă (18:30 – 20:30), un documentar despre consumul de apă în vestul SUA. Concluzia documentarului este sumbră: în curând, e posibil ca 40 de milioane de americani să rămână fără apă suficientă.
Programul propune însă şi soluţii inovatoare pentru ca această resursă atât de preţioasă pentru generaţiile viitoare să fie conservată.
Al doilea documentar, difuzat după perioada de întrerupere este Racing Extinction (21.30 – 23.30). Subiectul este unul extrem de interesant. Un grup de activiști pentru protecția mediului derulează peste tot ân lume operaţiuni sub acoperire. Sunt vizate lumea ascunsă a speciilor aflate în pericol. Activiştii strabat tot globul pentru a se infiltra pe cele mai periculoase piețe negre și apeleaza la tehnologii performante pentru a urmări legătura dintre emisiile de carbon și dispariția anumitor specii.
Earth Hour, câteva date
Earth Hour sau Ora Pământului a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice?
Replica a venit de la WWF Australia şi s-a concretizat într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor.
Acest lucru se întâmpla pentru prima dată la 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la acţiune.
În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.