Mii de persoane au fost prezente sâmbătă pe străzile din Cambridge pentru a-şi lua rămas bun de la fizicianul Stephen Hawking și a-l conduce pe ultimul drum.
Ceremonia care a avut loc la biserica universităţii, Great St Mary’s. Profesorul Hawking a trăit și predat timp de 52 de ani la Universitatea Cambridge. Când cortegiul funerar a ajuns la biserică, clopotele au bătut de 76 de ori – pentru fiecare an al vieţii lui Stephen Hawking.
Un ropot spontan de aplauze a izbucnit în timp ce sicriul era purtat în biserică de şase membri ai colegiului Gonville and Caius din cadrul Universităţii Cambridge.
Copiii lui, Lucy, Robert şi Tim, au mers în urma sicriului care a fost întâmpinat cu apluze de persoanele adunate în faţa bisericii.
Robert Hawking, fiul cel mare al astrofizicianului, a ţinut, dealtfel, și un discurs în memoria tatălui său.
Un aranjament de crini albi, pentru a reprezenta universul, şi un altul din trandafiri albi, ce reprezinta steaua polară, au stat deasupra sicriului, care a fost dus de la Gonville la Caius College de şase bărbaţi.
Funeraliile lui Stephen Hawking. Eddie Redmayne și Elon Musk, prezenți la ceremonie
La ceremonia privată au participat aproximativ 500 de persoane, invitate special de familia omului de ştiinţă. Între acestea, actorul Eddie Redmayne, care a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea profesorului în filmul „The Theory of Everything” (2014). Acesta a citit din Biblie, pasajul Eclesiastul 3.1-11.
Elogii i-au fost aduse lui Hawing de fiul Robert, de profesorul Fay Dowker, fost student al fizicianului, şi de Martin Rees, Astronomer Royal.
Au mai fost prezenţi Brian May, chitaristul formaţiei Queen, actriţa Anita Dobson, Elon Musk, dramaturgul Alan Bennett şi prezentatorul de televiziune Dara Ó Briain.
Funeraliile lui Stephen Hawking. Cenușa sa, alături de Newton și Darwin
Cenușa astrofizicianul britanic Stephen Hawking va fi îngropată, în luna iunie, în catedrala Westminster Abbey de la Londra, un omagiu rezervat celor mai mari personalităţi, alături de un alt gigant al ştiinţei, Isaac Newton. Charles Darwin este o altă personalitate de talie mondială care odihnește la Westminster Abbey.
Westminster Abbey găzduieşte rămăşiţele pământeşti ale regilor şi reginelor, precum şi pe cele ale unor oameni celebri.
Profesorul Stephen Hawking, celebru pentru lucrările lui despre univers, a murit pe 14 martie la locuinţa lui din Cambridge la 76 de ani, decesul său fiind urmat de un val de omagii aproape fără precedent pentru un om de ştiinţă.
Foto – The Thelegraph, Daily Mail, The Sun. Pentru a mari poza, dati click pe ea si la deschiderea unei noi ferestre, click inca o data 🙂