Grupul Editorial TREI vă așteaptă în perioada 7 – 11 decembrie la o nouă ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS 2022 (Romexpo, pavilionul B2, standul 18) cu o ofertă editorială de aproximativ 1000 de titluri cu reducere specială de 30%, dar și o mulțime de cărți bune la 10 lei. Cărți premiate, bestselleruluri internaționale, volume de dezvoltare personală sau de istorie și multe altele pot fi cadourile perfecte pentru cei dragi.
Este primul târg de carte Gaudeamus la care editura Pandora M prezintă Anansi. World Fiction, una dintre cele mai citite și îndrăgite colecții de literatură universală. Și cum ne place să aducem cititorilor noștri cele mai bune și mai în vogă titluri și scriitori, avem anul acesta privilegiul de a publica primul volum din seria de autor Annie Ernaux, laureata premiul Nobel pentru literatură 2022. Volumul care reunește două dintre cărțile lui Annie Ernaux, Pasiune simplă și Confesiunea adolescentei, a apărut atât în format fizic, cât și în format audio și ePub. În colecția Anansi. World Fiction urmează să fie publicate în viitorul apropiat și alte volume în cadrul seriei de autor Annie Ernaux: Anii, Locul, Un tânăr și Evenimentul.
Johann Hari, celebrul jurnalist și speaker TED Talks, vă propune un nou volum, de această dată despre capacitatea de concentrare a atenției: Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra, colecția Psihologia pentru toți. Viața noastră e plină de telefoane, iPad-uri, monitoare, diferite aplicații pe care le verificăm alternativ. Ne e tot mai greu să ne concentrăm mai mult pe o anumită sarcină fără să ne întrerupem pentru a ne întoarce la ecrane și a derula Facebook-ul sau Whatsapp-ul. Care sunt cauzele acestui fenomen? Există vreo soluție? Preocupat de aceste întrebări, Johann Hari a realizat interviuri cu experții din domeniul neuroștiințelor și psihologiei și a aflat că lipsa de concentrare este efectul unor forțe externe puternice care ne-au furat atenția, printre care dezvoltarea tehnologiei, optimismul feroce, creșterea epuizării fizice și psihice, amplificarea stresului, izolarea fizică și psihică.
Autorul bestsellerului Adevărul despre cazul Harry Quebert, Joël Dicker, revine în colecția Fiction Connection cu un nou thriller Cazul Alaska Sanders. Ne reîntâlnim cu Marcus Goldman, care de această dată îl ajută pe prietenul lui, sergentul Perry Gahalowood, de la Poliția Statală din New Hampshire, să afle ce s-a întâmplat de fapt în cazul crimei a cărei victimă a fost Alaska Sanders.
Vă așteptăm să ne fiți alături la dezbaterile, prezentările și atelierele noastre de lectură sau scriere creativă care vor avea loc la Târgul de Carte Gaudeamus.
- Vineri, 9 decembrie, ora 18.00, spațiul de evenimente „Mircea Sântimbreanu”: I.S.Cosman, autoarea volumului Porțile se închid la miezul nopțiiîn dialog cu psihiatrul Gabriel Diaconu. Moderator: Victor Popescu.
- Sâmbătă, 10 decembrie, ora 13:00, spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu”: lansarea noutăților editoriale Anansi. World Fiction. Vor lua cuvântul: Silvia Ștefan, Radu Vancu, Dan Coman, Laura Câlțea, Carmen Mușat, Magda Răduță, Vasile Ernu. Moderator Bogdan-Alexandru Stănescu.
- Duminică, 11 decembrie, ora 11.00, spațiul de eveniment pentru copii: atelier de lectură Miko și aventura din noaptea de Crăciunde Andreea Iatagan. Moderator Bianca Mereuță
- Duminică, 11 decembrie, ora 12.30, spațiul de eveniment pentru copii: atelierul de scriere creativă susținut de scriitorul Iulian Tănasecu ocazia lansării volumului Aventurile lui Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale Imaginare.
- Duminică, 11 decembrie, ora 13:00, spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu”: dezbatere Annie Ernaux. Vor lua cuvântul Mihaela Mihailov, Bogdan Ghiu și Svetlana Cârstean. Moderator Bogdan-Alexandru Stănescu.Colecția Psihologie – Psihoterapiele propune specialiștilor și nu numai, un volum despre miturile legate de personalitatea femeilor din perspectiva teoriei feministe și a teoriei sistemelor familiale – Femei în terapie de Harrriet Lerner. Autoarea ilustrează modul în care practica terapeutică tradițională poate fi transformată și le oferă terapeuților posibilitatea de a înțelege mai bine femeile pe care le întâlnesc în cabinet.
În colecția Misterele Inconștientului Colectiv, Renate Daniel vorbește, în Psihicul și corpul, despre descoperirile și implicațiile psihologiei analitice despre teoria complexelor dezvoltată de Carl Gustav Jung, împreună cu perspectivele sale despre emoții, imaginație și puterea creatoare a psihicului, care a deschis calea cercetărilor actuale privind efectele placebo și interacțiunile dintre psihic și sistemul imunitar.
Omul care și-a confundat jobul cu viața. Cum să îți găsești împlinirea la serviciu, lasându-ți acasă bagajul emoțional de Naomi Shragai, publicat în colecția Psihologie pentru toți, aduce în discuție diferite dificultăți ce apar în relațiile profesionale – de la sindromul impostorului și frica de conflict la perfecționism și anxietate – pe care le ilustrează cu un bogat material clinic, reușind să transforme modul în care ne înțelegem pe noi înșine și viața noastră profesională.
În colecția Psihologie practică, volumul Cum să accepți ceea ce nu poți schimba de Janina Scarlet propune o abordare, bazată pe ”acceptare”, dar nu în sensul de resemnare și împăcare, ci de disponibilitate pentru a te confrunta cu emoțiile negative (furie, frustrare, anxietate), pentru a ține doliu și pentru a procesa evenimentele implacabile într-un mod care să aibă sens pentru tine.În colecția Fiction Connection vă așteaptă o mulțime de noutăți, între care romanul recompensat cu Premiul Planeta 2021 – Bestia de Carmen Mola. Cartea este un amestec de genuri: un roman istoric, dar și un thriller, cu elemente de horror. Volumul finalist la National Jewish Book Awards 2016, categoria Book Club, Regina frumusetii din Ierusalim de Sarit Yishai-Levi, poate fi un cadou minunat de Crăciun. Dacă vreți să citiți ceva diferit, alegeți Toți cei din familia mea au ucis pe cineva, de Benjamin Stevenson, o carte originală, cu o formulă narativă care sfidează genul crime. Cea mai bună carte a anului 2022 pe platforma Amazon a fost, de asemenea, publicată de Editura Trei – Remarcabile făpturi inteligente de Shelby Van Pelt – o meditație asupra durerii și asupra legăturilor sufletești care ne fac să mergem mai departe. De asemenea, o carte mult așteptată de tinerii citori este Lucruri peste care nu putem trece de Lucy Score – un roman tandru și emoționant despre iubire, prietenie și obstacolele pe care ți le scoate în cale viața.</li>
Adolescenții vor fi încântați de cea mai recentă apariție din colecția Young Fiction Connection – Suflete necruțătoare de Namina Forna – continuarea romanului Sânge auriu, bestseller New York Times.
În colecția Istorie vă propunem două volume captivante și tulburătoare: Aceste adevăruri. O istorie a Statelor Unite de Jill Lepore – o relatare magistrală a originilor și ascensiunii unei nații divizate, o evaluare a frumuseții, dar și a aspectelor tragice ale istoriei americane; O scurtă istorie a Angliei de James Hawes – o lucrare imperios necesară și electrizantă, care poartă cititorul la rădăcina suferințelor Angliei.
Alte trei volume de non-ficțiune nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă: Mic dejun cu Seneca de David Fideler – lecții comprimate pe înțelesul cititorului contemporan și sfaturi practice despre cum să duci o viață bună, despre umilință, dragoste, bătrânețe ș.a., extrase din învățăturile atemporale ale lui Seneca; Ține minte de Lisa Genova – o explorare fascinantă a modului complex în care ne aducem aminte, a motivelor pentru care uităm și a felului în care ne putem proteja memoria; Despre consolare. Cum să-ți găsești alinarea în vremuri întunecate de Michael Ignatieff – o explorare profundă a literaturii și artei consolării — de la Cartea lui Iov și Psalmi la Albert Camus, Primo Levi, Elisabeth Kübler-Ross sau mișcarea hospice.
Și colecția Autori Români de la Editura Trei s-a mai îmbogățit cu câteva titluri excepționale – romanele Cei care cumpără stele de Anca Mizumschi și Ophanim de Ana Barton și volumul Porțile se închid la miezul nopții de I.S. Cosman.
În lista cărților-eveniment publicate de Editura Pandora M în cadrul colecției Anansi. World Fiction reamintim de volumul lui César Vallejo – A murit eternitatea mea. Opera poetică. Volumul reprezintă traducerea integrală a operei poetice a unuia dintre titanii modernismului de secol XX. O traducere în premieră din limba spaniolă a volumului Infinitul într-o trestie de Irene Vallejo, o carte despre istoria cărților, despre cucerirea lumii, despre creatorii și apărătorii ei, dar și despre distrugătorii ei. Un alt titlu nou – Când nu mai înțelegem lumea de Benjamin Labatut – o meditație asupra legăturilor complicate dintre descoperirile din lumea fizicii și a matematicii și tendința umanității de a se autodistruge. O capodoperă mică și elegantă este romanul de debut al scriitorului Gheorghi Gospodinov – Un roman natural. Satantango de László Krasznahorkai, un roman genial ecranizat în 1994, în regia lui Béla Tarr, Nimeni nu vorbește despre asta de Patricia Lockwood, roman câștigător al Dylan Thomas Prize și finalist al Booker Prize 2021 și Women’s Prize for Fiction 2021, Măsurarea lumii de Daniel Kehlmann, tradus în peste 40 de limbi, considerat unul dintre marile romane ale literaturii germane contemporane, Golem de Gustav Meyrink cu 19 litografii de Ștefan Câlția, însoțite de o convorbire. Și nu în ultimul rând un eveniment editorial, romanul Război de Louis‑Ferdinand Céline. La intersecția dintre autobiografie și ficțiune, acest volum dezvăluie experiența care se află de atunci în centrul existenței autorului: traumatismul fizic și psihic provocat de front, de „abatorul internațional de nebunie“.
Editura Pandora M publică în colecția PanDA, special pentru acest final de an, o mulțime de cărți savuroase despre Crăciun și bucuria acestei sărbători: Miko și aventura din noaptea de Crăciun de Andreea Iatagan, ilustrată de Diana Tivu, Onno & Ontje. Prietenii sunt cel mai frumos dar de Thomas Springer, Crăciunul de pomină a lui MOG de Judith Kerr și Cartea spiridușilor finlandezi de Mauri Kunnas. Dar și povești noi nouțe cu cele mai iubite personaje PanDA cum ar fi: Ziua de naștere a lui MOG de Judith Kerr, Pettson și Findus. Știi cât e ceasul?, Ada, savanta de Andrea Beaty.
O apariție editorială așteptată este un nou volum de povești scris special pentru copii de scriitorul Iulian Tănase – Aventurile lui Sacha în Țara Instrumentelor Muzicale Imaginare, o poveste minunată care îi va încânta pe micii cititori.
Editura Lifestyle Publishing a pregătit pentru această ediție a târgului Gaudeamus un nou volum semnat de Gary John Bishop – Love Unfu*ked. Fă-ți ordine în relație – o metodă dură, fără menajamente, pentru a-ți face relațiile funcționale: să îți asumi responsabilitatea de a te repara pe tine însuți. Materia tuturor lucrurilor. 12 experimente care au schimbat lumea de Suzie Sheehy prilejuiește o relatare fascinantă a experimentelor surprinzătoare și, uneori, accidentale, care ne-au transformat lumea, precum și o celebrare a creativității și curiozității celor aflați în spatele acestor experimente. În Transformarea traumei. Calea către speranță și vindecare, James S. Gordon ne invită într-o călătorie pas cu pas spre vindecarea efectelor psihice și biologice ale traumelor inevitabile din viața noastră. Dr. Gordon consideră că orice provocare poate fi depășită dacă stăpânești tehnicile adecvate.