O conferinţă (din ciclul celor de la TNB) despre care nu–ţi doreşti să ştii prea multe. Doar să aflii că există. Şi să te duci la ea, evident. Pleşu, despre Caragiale.
Duminică, 19 martie, ora 11.00, la TNB, în cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional, un invitat deosebit: Andrei Pleşu.
Pleşu, despre Caragiale
Scriitorul prezintă conferinţa cu tema „Veselul Caragiale?”. Aceasta vine la 10 ani de la prima conferinţă (pe scena Naţionalului bucureştean) a lui Andrei Pleşu, intitulată „Despre inimă”.
Pleşu, despre Caragiale. Andrei Pleşu mărturiseşte că pentru el Caragiale este un fel de colac de salvare pe care îl foloseşte când se plictiseşte, se înfurie sau cade în depresie. ”Atunci când îmi vine să las totul baltă, (ceea ce mi se întâmplă zilnic, de îndată ce răsfoiesc ziarele), mă salvez, sau măcar mă ţin pe linia de plutire, răsfoind scrierile lui Nenea Iancu”, scrie Andrei Pleşu
Seria conferinţelor TNB, pe DVD
Cu această ocazie, doritorii îşi pot procura de la Casa de bilete a teatrului conferința Despre inimă, susținută de Andrei Pleșu la TNB în 2006.
Alături de aceasta, la vânzare pot fi găsite peste 30 de conferinţe susţinute de personalităţi marcante ale culturii şi vieţii social-politice româneşti.
Prețul unei conferințe (broșură şi DVD) este de 25 de lei.
Bilete pentru eveniment pot fi luate de la Casa de bilete a TNB, dar şi online pe mystage.ro
“Atunci când îmi vine să las totul baltă mă salvez, sau măcar mă ţin pe linia de plutire, răsfoind scrierile lui Nenea Iancu”
Selecţie scrieri Andrei Pleşu
Pitoresc şi melancolie. O analiză a sentimentului naturii în cultura europeană, Univers, 1980; Humanitas. Minima moralia. Elemente pentru o etică a intervalului, Cartea Românească, 1988. Limba păsărilor, Humanitas, 1994; Chipuri şi măşti ale tranziţiei, Humanitas, 1996; Despre îngeri, Humanitas, 2003. Comèdii la Porţile Orientului, Humanitas, 2005; Despre frumuseţea uitată a vieţii, Humanitas, 2011; Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste, Humanitas, 2012; Dialoguri de duminică (în colaborare cu Gabriel Liiceanu, Humanitas, 2015).