Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” anunta o nouă premieră și încă una extreme de important. O distribuție de cinci stele însoțește un spectacol pe care îl vezi cu respirația întretăiată de emoție
După o avanpremieră bine primită de public şi de autoarea însăşi, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunţă marţi 6 şi miercuri 7 iunie 2017, de la ora 19.30, premiera spectacolului UMBRE de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache.
Distribuția este una impresionantă și îi adună pe scena Sălii Atelier pe Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu, Emilian Mârnea.
Regia îi aparține lui Vlad Cristache (“Desteptarea primaverii”, Teatrul Mic; “Suflete Moarte”, Teatrul de Comedie) – unul din cei mai apreciaţi regizori ai tinerei generaţii, cu un debut promiţător în 2010 la Teatrul Maria Filotti din Brăila şi o serie de confirmări ulterioare. Spectacole realizate pe scene din Bucureşti, Piatra Neamţ, Ploieşti sau Tulcea.
O piesă de tip puzzle, actori din trei generații
Vlad Cristache ne propune de data aceasta o piesă de tip puzzle, din care nu lipsesc câteva accente de policier, în care se intersectează destinele a trei familii marcate de pierderi şi despărţiri, o poveste palpitantă şi un spectacol emoţionant despre puterea de a lua viaţa de la capăt în orice condiţii.
Piesa a mai cunoscut o montare chiar în regia autoarei, în 2012, la Teatrul Naţional din Catalonia, pe care Marilia Samper o consideră drept un moment important în cariera sa. A mai pus în scenă şi alte piese, proprii şi de alţi autori.
Câte ceva despre autoare
Născută în Brazilia, în 1974, dintr-un tată spaniol şi o mamă braziliană, Samper obişnuieşte să scrie în castiliană, după care textele ei sunt traduse în catalană. Desemnată dramaturg-rezident al Sălii Beckett din Barcelona pentru stagiunea 2016-2017, ea urmează să-şi monteze pe această scenă piesa La alegria/Bucuria.
Cu UMBRE, autoarea mărturiseşte: „Mi-am dorit să scriu despre absenţă şi, până la urmă am ajuns să scriu o poveste de dragoste. Proiectul s-a născut din dorinţa mea de a scrie despre ceea ce mă emoţionează. Îmi place să fac speculaţii despre cum se poate trăi, simţi, suferi. Despre cum facem faţă unei situaţii de suferinţă extremă. Nu mi-am dorit un thriller, sau o poveste poliţistă, ci o poveste despre personaje care se confruntă cu absenţa”.
Spectacole
Următoarele reprezentaţii vor avea loc în zilele de 14 şi 21 iunie precum şi pe 2 iulie, în închiderea stagiunii. Toate aceste spectacole sunt programate de la ora 19.30, la Sala Atelier.