Facebook Twitter Instagram
    Trending
    • Cum arată avionul de lux cu care Președintele Iohannis a plecat în Japonia
    • Încă un episod FAKE NEWS  halucinant. “La Lidl ciocolata e făcută din viermi” (VIDEO)
    • Au mutat rivalitatea din „Clanul” pe scena TNB. Denis Hanganu și Silviu Mircescu sunt inamici în „No Man’s Land”!
    • O nouă telenovelă la Diva
    • Cele mai piratate filme ale anului 2022. Top 10
    • 10 cărți numai bune pentru noul an!   
    • Orchestra Lords of the Sound din Kiev vine cu muzica lui Hans Zimmer la București
    • Ce au căutat clienții pe eMAG în 2022
    Twitter Facebook LinkedIn Pinterest RSS
    My Magazine
    • LIFESTYLE
    • MEDIA
    • ARTS & CINEMA
    • TRAVEL
    • AUTO
    • GADGET
    • SPECIAL
    • FUN
    My Magazine
    You are at:Home»FOOD & DRINK»Vă sugerăm peștele! Creștere cu 20%  a consumului de pește și fructe de mare, pe segmentul HoReCa, estimează  Romfood Trading pentru marca Alfredo Seafood

    Vă sugerăm peștele! Creștere cu 20%  a consumului de pește și fructe de mare, pe segmentul HoReCa, estimează  Romfood Trading pentru marca Alfredo Seafood

    0
    By Sterian Sebastian-Eduard on July 10, 2017 FOOD & DRINK, LIFESTYLE

    Crește consumul de pește în restaurant, fie că este vorba de pești sălbatici oceanic, de specii de acvacultură sau de fructe de mare.

    Romfood Trading, unul dintre principalii importatori şi distribuitori de produse din peşte şi fructe de mare din România și dezvoltatorul mărcii Alfredo Seafood, prognozează vânzări în valoare de aproximativ 2,6 milioane de euro (12 milioane de lei) în acest an, în rețeaua HoReCa, în creștere cu 20% față de anul precedent.

    Creștere cu 20%  a consumului de pește. Care sunt cei mai căutați pești?

    În restaurante, cei mai apreciați pești sunt peștii sălbatici oceanici, precum calcanul, doradele regale, tonul și chiar soiurile mai exotice, cum sunt: gruperul, dentexul, halibutul, red snapper-ul.



    În topul preferințelor românilor se regăsesc și speciile de acvacultură, deja foarte cunoscute, ca: somonul, păstrăvul, lupul de mare, dorada și crapul de proveniență autohtonă.

    În ceea ce privește consumul de fructe de mare pe piața HoReCa, clasamentul celor mai solicitate sortimente este alcătuit din creveți, calamar, caracatiță și scoici.

    Evoluție pozitivă

    „Piața pe zona de HoReCa este extrem de dinamică, iar tendința de creștere pe care am observat-o în portfoliul de produse Alfredo Seafood, este valabilă la nivelul întregului segment. În România au început să apară tot mai multe restaurante de inspirație meditaraneeană sau asiatică, pentru că există cerere în acest sens”, a explicat Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al Romfood Trading.

    “ Oamenii mănâncă la restaurante în special fructe de mare și pești exotici, sortimente pe care nu le prea gătesc acasă. Dacă segmentul HoReCa își menține ritmul de dezvoltare, luăm în considerare ca în 2018, să creștem portofoliul de produse Alfredo Seafood, care să fie distribuite pe aceast canal. Mă bucură să văd această evoluție pozitivă, datorată faptului că românii au devenit mai deschiși la preparate din ce în ce mai sofisticate pe bază de pește, dar și a unei orientări mai clare înspre consumul de pește la nivel casnic. Mai avem mult până la dezideratul nostru de minimum o masă de pește pe săptămână, dar aceste mișcări ale diferitelor segmente din piața de pește și fructe de mare, ne fac optimiști!”, spune tot  Mihai Cristian Dărmănescu, Director General al Romfood Trading.



    Circa 15% din vânzările totale ale Romfood Trading sunt realizate în rețeaua HoReCa, în timp ce 35% din produse se distribuie pe canalele de retail tradițional, iar 50% sunt orientate către zona de comerț modern, în marile lanțuri de hypermaketuri.

    Creștere cu 20%  a consumului de pește. Ce sortimente de pește găsim?

    În afară de gama de pești exotici, distribuită preponderent prin segmentul HoReCa (dar și prin rețelele cash&carry), compania comercializează pe acest canal o varietate largă de sortimente: de la peștele proaspăt, preponderent sălbatic, dar și de acvacultură, la pește gata procesat, gamă din care fac parte soiuri ca: somonul, dorada, lupul de mare, păstrăvul sau crapul.

    Peștii sunt pescuiți în special din Marea Mediterană, Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Oceanul Indian, care este cea mai importantă sursă de fructe de mare la nivel global.

    Anumite soiuri sunt capturate și din arii de importanță secundară din punct de vedere al cantității de pește adusă în România, cum este Marea Baltică.

    România. Cine mănâncă pește.

    În România, zonele unde se mănâncă cel mai mult pește pe segmentul HoReCa, sunt capitala și orașele situate în apropierea Mării Negre sau a unor râuri importante.

    În virtutea tradiției, aici s-au consumat întotdeauna mai multe preparate pe bază de pește, situație care se reflectă și în rețeaua HoReCa, potrivit reprezentanților Romfood Trading. Așadar: Delta Dunării, Bucureștiul și Constanța rămân pe primele poziții la acest capitol.

    De asemenea, consumul de pește din rețeaua HoReCa e mai ridicat în regiunile turistice și cunoaște vârfurile sezoniere clasice. Zona Ardealului rămâne la un nivel mai scăzut decât restul țării în ceea ce privește apetența pentru mâncăruri pe bază de pește și fructe de mare.
    bioportal.ro%20

    “Consider că este foarte important ca oamenii să știe ce și cum să mănânce în materie de pește, atunci când merg la restaurant. Există, desigur, regulile de clasice care ne spun că savoarea unui pește bun va fi perfect completată de o garnitură din legume de calitate și de un vin alb, sec. De asemenea, pentru cei care sunt mai informați în domeniu, nu ar strica să se intereseze și de

    Chef-ul care gătește în localul respectiv, precum și, dacă se poate, de sursele de aprovizionare ale restaurantului”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

     

     

    Alfredo Seafood HoReCa Romfood Trading
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Un restaurant din București își schimbă numele în SCHENGEN. Ca toata lumea să poată intra!

    Castelul Cantacuzino. Povestea celor 47 de ronin, într-o expoziție de stampe japoneze

    Muzeul Satului: evenimente de Dragobete și Mărțișor

    Live
    Your browser does not support the audio element.
    Recent Posts
    • Cum arată avionul de lux cu care Președintele Iohannis a plecat în Japonia
    • Încă un episod FAKE NEWS  halucinant. “La Lidl ciocolata e făcută din viermi” (VIDEO)
    • Au mutat rivalitatea din „Clanul” pe scena TNB. Denis Hanganu și Silviu Mircescu sunt inamici în „No Man’s Land”!
    • O nouă telenovelă la Diva
    • Cele mai piratate filme ale anului 2022. Top 10
    • 10 cărți numai bune pentru noul an!   
    • Orchestra Lords of the Sound din Kiev vine cu muzica lui Hans Zimmer la București
    • Ce au căutat clienții pe eMAG în 2022
    • Câteva titluri de Crăciun de pe Disney +
    • Să nu ne ferim de cuvinte. Piesa lui CRBL după “Vino, Doamne” a lui Vali Sterian este un mic viol
    Archives
    • March 2023
    • January 2023
    • December 2022
    • November 2022
    • October 2022
    • June 2022
    • February 2022
    • January 2022
    • November 2021
    • October 2021
    • July 2021
    • June 2021
    • May 2021
    • April 2021
    • February 2021
    • January 2021
    • December 2020
    • November 2020
    • July 2020
    • June 2020
    • May 2020
    • April 2020
    • March 2020
    • February 2020
    • December 2019
    • October 2019
    • September 2019
    • August 2019
    • July 2019
    • June 2019
    • May 2019
    • April 2019
    • March 2019
    • February 2019
    • January 2019
    • December 2018
    • November 2018
    • October 2018
    • September 2018
    • August 2018
    • July 2018
    • June 2018
    • May 2018
    • April 2018
    • March 2018
    • February 2018
    • January 2018
    • December 2017
    • November 2017
    • October 2017
    • September 2017
    • August 2017
    • July 2017
    • June 2017
    • May 2017
    • April 2017
    • March 2017
    Categories
    • & STUFF
    • ARTS & CINEMA
    • ASTAZI E ZIUA TA
    • AUTO
    • CAMPANII
    • CARTE
    • CONCURS
    • FASHION & BEAUTY
    • Featured
    • FILM
    • FOOD & DRINK
    • FUN
    • GADGET
    • GALERII FOTO
    • HEALTH
    • LIFESTYLE
    • MEDIA
    • MUZICA
    • O ZI PENTRU ISTORIE
    • RECENT VIDEOS
    • SELECTII
    • SHOWBIZ
    • SPECIAL
    • SPORT
    • TEATRU
    • TRAVEL
    • Uncategorized
    • YOU'VE GOT MAIL!
    Calendar
    March 2023
    M T W T F S S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    « Jan    
    • Popular
    • Recent
    • Top Reviews
    April 23, 2017

    Anii ’70. Cum s-a dat Ilie Năstase cu cremă de ghete ca să își susțină partenerul de dublu

    June 13, 2017

    Câștigă o invitație dublă la supershow-ul de umor al lui Horațiu Mălăele, “Ediție Specială”

    March 19, 2017

    Firea sau Iohannis? SONDAJ DE OPINIE Cine ar câștiga ALEGERILE dacă astazi am merge la urne?

    March 23, 2017

    Scarlett Johansson, sexy şi rea. Urmăriţi primele cinci minute de NEBUNIE Ghost in the Shell (VIDEO)

    GALERII FOTO
    Contact

    MyMAGAZINE

    admin@mymagazine.ro

    [feedburner user="asad" heading="Subscribe to our newsletter:" label="Email Address" button_text="SUBMIT"]

    Popular Posts
    April 23, 2017

    Anii ’70. Cum s-a dat Ilie Năstase cu cremă de ghete ca să își susțină partenerul de dublu

    June 13, 2017

    Câștigă o invitație dublă la supershow-ul de umor al lui Horațiu Mălăele, “Ediție Specială”

    March 19, 2017

    Firea sau Iohannis? SONDAJ DE OPINIE Cine ar câștiga ALEGERILE dacă astazi am merge la urne?

    Copyright © 2014 ThemeSphere. Powered by WordPress.
    • About
    • Privacy
    • Contact

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.