Gata! „King Arthur: Legenda Sabiei” intră oficial pe marele ecran, după ce o săptămână, cei mai norocoși l-au putut vedea în avanpremieră. E de mers la el? Categoric!
Subiect. Când tatăl copilașului Arthur este ucis, unchiul său – Vortigern (Jude Law) – preia conducerea regatului. Rămas fără dreptul din naștere la tron și fără să știe cine este cu adevărat, Arthur este nevoit să răzbată prin viață de unul singur, pe aleile întunecate ale orașului. Dar în momentul în care reușește să scoată sabia din piatră, viața sa se schimbă radical, el fiind forțat să-și recunoască adevărata obârșie.
Regia îi aparține lui Guy Ritchie, iar din distribuție fac parte Charlie Hunnam, Jude Law, Astrid Bergès-Frisbey, Eric Bana, Djimon Hounsou.
Am găsit câteva motive pentru care “e de mers” la King Arthur Legenda Sabiei. Să vedem..
- Pentru că Guy Ritchie nu obișnuiește să dea “chifle”. Fie că e comedie neagră, film de spionaj sau film polițist. De data asta a fost să fie un film istoric (să zicem). Și totul e ok. Filmul are ritm, este dinamic și este admirabil construit.
- Pentru că avem de văzut o poveste. Care poate nu e cea știută de voi sau cea văzută prin alte firme. Dar care curge bine
- Pentru că nu este obișnuitul film septic despre King Arthur. Abordarea este iconoclastă. Si vedem deopotrivă si stralucirea palatului si mizeria bordelului.
- Si apropo de bordel. O să vedeți o invenție interesantă în biografia Regelui Arthur.
- Pentru că are de toate (mai puțin poate scene de dragoste). Este deopotrivă film istoric, de acțiune și fantasy.
- Muzica este superbă. Cu ce am putea-o compara. Haideți să spunem că e un mix între muzică medievală și rock. Interesant. Muzica ii aparține lui Daniel Pemberton. Un tip cu niște nominalizări BAFTA și Globul de Aur la activ. A mai colaborat cu Guy Ritchie la “The Man from UNCLE”
- Eroul principal nu este un actor cunoscut. Pe Charlie Hunnam l-ați mai văzut în „Children of Men” si “Cercul de foc al Pacificului”, dar nu are multe blockbustere la active. Așadar este interesant și destul de fresh.
- Jude Law, erou negativ. Din nou o alegere interesantă. Nu-mi amintesc să-l mai fi văzut pe Law într-un astfel de rol. Mă rog, depinde cum catalogați rolul din „Anna Karenina”
- Imaginea este superbă. Poate aduce întrucâtva cu cea din “300”, dar este mult mai rafinată. Directorul de imagine este John Mathieson, nominalizat de două ori la premiile Oscar („Gladiatorul”, „Fantoma de la Operă”).
- Pentru că filmul nu e prea “American” la fel cum nu e nici “British”. Guy Ritchie manageriază cu success o echipă internaîională multietnică. La o adică e bun și la Mancester United, dacă pleacă Murinho. Asta apropo de prezența în film a lui David Beckham…
PSSST Poate vei vrea să citești și David Beckham, DESFIGURAT pentru rolul din King Arthur